Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Hurbanovo získa granty na 14 projektov zameraných na boj s pandémiou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Maximálna výška dotácie na jeden projekt je 1800 eur, no nie všetky projekty požadovali plnú sumu, informovala Nitrianska komunitná nadácia.

Hurbanovo 10. marca (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí v Hurbanove 14 verejnoprospešných projektov. Prostredníctvom grantov na ne prispeje celkovou sumou 21.390,52 eura.

V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko vyhlásila NKN grantovú výzvu s názvom Tu sme doma aj v čase pandémie ešte začiatkom februára. Jej cieľom bolo podporiť organizácie a občianske iniciatívy, ktoré poskytujú pomoc občanom mesta Hurbanovo v boji s pandémiou ochorenia COVID-19 a jej následkami.

Výberová grantová komisia rozhodla, že podporí všetky predložené projekty. „Maximálna výška dotácie na jeden projekt je 1800 eur, no nie všetky projekty požadovali plnú sumu. Program je realizovaný prostredníctvom takzvaných rýchlych grantov, to znamená, že termín na predkladanie projektov bol podstatne kratší, než je to pri iných grantových programoch nadácie. Taktiež pridelené finančné prostriedky budú vybraným projektom poskytnuté v podstatne kratšom čase, a to zhruba do dvoch týždňov od uzávierky prijímania žiadostí,“ informovala NKN.