Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Realizácia projektov v Hurbanove bude závisieť od financií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V tomto roku pripravuje radnica aj výstavbu a rekonštrukciu chodníkov na uliciach Pribetská, Ordódyho a časť Konkolyho ulice.

Hurbanovo 9. januára (TASR) - Ako náročný rok plný neustálych zmien a prekážok hodnotí uplynulý rok primátor Hurbanova Peter Závodský. Napriek tomu sa samospráve podarilo zrealizovať viaceré projekty, na príprave ďalších bude radnica pracovať v tomto roku.

Samosprávy vlani trápili zvýšené výdavky, výpadky financií zapríčinené predchádzajúcimi rozhodnutiami vlády a nečakané ťažkosti, skonštatoval Závodský. Napriek tomu mesto Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu chodníkov na Žitavskej, Športovej a Konkolyho ulici i budovanie multifunkčnej športovej plochy s prekrytím vrátane prvej etapy rekonštrukcie priľahlej budovy. Podarilo sa tiež zabezpečiť využitie geotermálnej energie na vykurovanie budov polikliniky a školskej jedálne Základnej školy na Námestí Dr. M. Thege Konkolyho, zhodnotil primátor.

V tomto roku pripravuje radnica výstavbu a rekonštrukciu chodníkov na uliciach Pribetská, Ordódyho a časť Konkolyho ulice, modernizáciu učebne s rekonštrukciou elektroinštalácie na Základnej škole na Námestí Dr. M. Thege Konkolyho. Pripravuje aj projekt zameraný na zníženie energetickej náročnosti budov oboch základných škôl a realizáciu záverečnej druhej etapy rekonštrukcie budovy na ľadovej ploche.

Realizácia pripravovaných projektov bude závisieť od viacerých faktorov. "Naše zámery môže ovplyvniť dostupnosť finančných prostriedkov potrebných na vypracovanie projektových dokumentácií, získanie potrebnej dotácie a najmä možnosti povinného spolufinancovania zo strany mesta," upozornil primátor.