Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hurbanovo rozšírilo kapacitu materskej školy nadstavbou budovy ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stavba bola realizovaná v dvoch etapách. Prvá etapa sa začala v roku 2018 s finančnou podporou vo výške 60 miliónov forintov (175.244 eur).

Hurbanovo 22. mája (TASR) – Mesto Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu Základnej školy s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským v Hurbanove. V rámci projektu vznikla nadstavba tretieho nadzemného podlažia v pavilóne jestvujúcej budovy školy, ktorá umožnila rozšíriť kapacitu materskej školy o dve triedy. Súčasne vznikla výstavná sála pre rôznorodé využitie, skonštatoval primátor Hurbanova Peter Závodský.

Stavba bola spolufinancovaná zo zdrojov Nadácie Gábora Bethlena. Cieľom projektu a poskytnutej finančnej podpory bol program rozvoja materských škôl v Karpatskej kotline – podpora rozvoja materskej školy v Hurbanove.

Stavba bola realizovaná v dvoch etapách. Prvá etapa sa začala v roku 2018 s finančnou podporou vo výške 60 miliónov forintov (175.244 eur). Druhá etapa pokračovala v roku 2022 s finančnou podporou vo výške 79,2 milióna forintov. Celková podpora z Nadácie Gábora Bethlena dosiahla 139,2 milióna forintov. Mesto Hurbanovo sa na financovaní stavby podieľalo sumou v celkovej výške 267.806 eur, z čoho 200.000 eur vykrylo z prijatého úveru.