Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

TRAGICKÉ PÁDY: Vo Vysokých Tatrách zahynuli dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Päťdesiatosemročný slovenský turista sa pri zostupe z Kežmarského štítu zrútil do Skalnatej doliny. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu (VZZS).

Vysoké Tatry 15. októbra (TASR) - Dve osoby v piatok popoludní zahynuli vo Vysokých Tatrách po páde na zľadovatenom povrchu. Jedna z nich sa pošmykla pri zostupe z Kežmarského štítu, ďalšia sa zrútila z Kohútika k Chate pod Rysmi. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Päťdesiatosemročný slovenský turista sa pri zostupe z Kežmarského štítu zrútil do Skalnatej doliny. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu (VZZS). "Pre nepriaznivé poveternostné podmienky, slabú viditeľnosť, boli záchranári vysadení pod stenou a začali pátrať po spadnutom turistovi," uvádza HZS. Muž utrpel pri páde poranenia nezlučiteľné so životom a jeho telo našli zakliesnené v žľabe spadajúcom do doliny.

Aj pri ďalšom hlásení o páde požiadali horskí záchranári o pomoc posádku VZZS, ktorá vrtuľníkom dopravila dvoch záchranárov HZS k Žabím plesám. Pre zlú viditeľnosť sa k mužovi nemohol dostať bližšie. "Na mieste mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho aj za pomoci pracovníkov chaty pozemne transportovali na chatu. Tu sa jeho zdravotný stav zhoršil," dodáva HZS s tým, že kardiopulmonálna resuscitácia bola neúspešná.