Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Pod vrchom Suchý pomáhali turistovi záchranári, mal poranené rameno

Záchranári spolu s mužom spoločne zišli až k Chate pod Suchým, odkiaľ turistu transportovali terénnym vozidlom HZS do Nezbudskej Lúčky. Foto: FB Horská záchranná služba

Záchranári spolu s mužom spoločne zišli až k Chate pod Suchým, odkiaľ turistu transportovali terénnym vozidlom HZS do Nezbudskej Lúčky.

Nezbudská Lúčka 3. októbra (TASR) - Poranenie ramena utrpel v nedeľu dopoludnia 49-ročný nemecký turista na turistickom chodníku pod vrchom Suchý v oblasti Bielych skál. Mužovi pomáhali horskí záchranári z Malej Fatry.

"Muža záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) na mieste ošetrili, zafixovali mu končatinu a podali mu analgetikum. Jeho zdravotný stav sa zlepšil natoľko, že bol v stave pokračovať v sprievode a s podporou záchranárov HZS samostatne," informovala ďalej HZS na svojej internetovej stránke.

Záchranári spolu s mužom spoločne zišli až k Chate pod Suchým, odkiaľ turistu transportovali terénnym vozidlom HZS do Nezbudskej Lúčky. "Z obce pokračoval na vlastnú žiadosť samostatne na ďalšie ošetrenie v sprievode príbuzných," dodali horskí záchranári.