Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

UVIAZNUTÍ TURISTI: Horská záchranná služba pomáhala v Nízkych Tatrách

Ilustračná snímka. Foto: HZS (FB)

Vo večerných hodinách požiadal záchranárov HZS o pomoc slovenský turista. Spoločne s 55-ročnou turistkou sa nachádzal na hrebeni Nízkych Tatier pod Besnou.

Liptovský Ján 27. marca (TASR) - Horská záchranná služba (HZS) pomáhala v sobotu (26. 3.) večer uviaznutým turistom na hrebeni Nízkych Tatier aj unavenej poľskej turistke v Stohovom sedle v Malej Fatre. Horskí záchranári o tom v nedeľu informovali na oficiálnej webovej stránke.

Poľská turistka bola po celodennej túre vyčerpaná a nedokázala samostatne pokračovať. Záchranári k nej postupovali pozemne cez Poludňový grúň. Na mieste jej poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a zateplili ju. Následne ju za pomoci saní a terénneho vozidla HZS transportovali do Štefanovej.



Vo večerných hodinách požiadal záchranárov HZS o pomoc slovenský turista. Spoločne s 55-ročnou turistkou sa nachádzal na hrebeni Nízkych Tatier pod Besnou. "Po celodennej túre z Liptovského Jána bola dvojica turistov vyčerpaná, ale žena už nedokázala samostatne pokračovať," priblížili horskí záchranári s tým, že po príchode na miesto turistku zateplili, poskytli jej teplé nápoje a energetické tyčinky. Následne bola schopná za pomoci záchranárov pokračovať na chatu pod Ďumbierom, kde ju opätovne vyšetrili.