Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

I. Janckulík sa bude uchádzať o post predsedu Žilinského kraja

Na snímke z 29. júna 2022 kandidát na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igor Janckulík. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Kandidatúru bývalého žilinského primátora a exriaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti na post predsedu ŽSK Igora Chomu už ohlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Žilina 29. júna (TASR) – Podpredseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Igor Janckulík sa bude v jesenných voľbách uchádzať o post predsedu ŽSK. Podporovať ho bude strana Dobrá voľba a Umiernení a žilinská krajská rada Slovenskej národnej strany (SNS). Kandidatúru oficiálne ohlásil v stredu v Žiline.

Janckulík na brífingu predstavil plán a tím podporovateľov. "Zámerom je dosiahnuť, aby mal každý región v kraji primerané zastúpenie vo vedení ŽSK. Regióny Liptov, Turiec, horné Považie a Kysuce budú mať zástupcov v podobe podpredsedov a tí budú mať kompetenciu vo svojich regiónoch. Úrad ŽSK musí byť partnerom obcí a miest a musí im pomáhať aj vo veciach, ktoré nepatria pod kompetenciu ŽSK, napríklad cesty prvej triedy," povedal.

"Ďalej je nutné zlepšiť stav ciest a mostov v ŽSK a obnoviť techniku Správy ciest ŽSK. Znížiť treba aj čakacie doby na vyšetrenia magnetickej rezonancie, CT vyšetrenia a zlepšiť dostupnosť ambulantnej starostlivosti," podotkol Janckulík s tým, že o ďalších témach bude verejnosť informovať počas kampane.

Predseda KDH Milan Majerský zdôraznil, že Janckulíka pozná dlhé roky ako človeka, ktorý si váži ľudský život. "A urobí všetko pre to, aby ho zachránil a aby mu pomohol. Som rád, že ľudia za nami tvoria jeho tím a plne ho podporujú v kandidatúre. Bez ľudí a bez podpory by ani dnešné stretnutie nemalo zmysel. Preto chcem Igorovi popriať odvahu, úspech a šťastie vo voľbách," skonštatoval Majerský.

Kandidatúru bývalého žilinského primátora a exriaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti na post predsedu ŽSK Igora Chomu už ohlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico.