Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

I. Janckulík: V regióne, kde bývam, mi ľudia dali neskutočnú dôveru

Na archívnej snímke Igor Janckulík. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Žiaľ, v týchto voľbách sa ukázalo, že pokiaľ máte aj keď netransparentnú, ale desaťnásobne drahšiu kampaň, ľudia prehliadnu aj kauzy, napísal Janckulík na sociálnej sieti.

Žilina 30. októbra (TASR) – Neúspešný kandidát na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igor Janckulík ocenil vysokú podporu u voličov na Orave. Za okres Námestovo získal ako kandidát na poslanca 19.439 hlasov. Zdôraznil, že je to najviac na celom Slovensku pre poslanca za volebný obvod.

"Žiaľ, v týchto voľbách sa ukázalo, že pokiaľ máte aj keď netransparentnú, ale desaťnásobne drahšiu kampaň, ľudia prehliadnu aj kauzy," napísal v nedeľu na sociálnej sieti Janckulík. Je však rád, že mu ľudia v regióne, kde býva, dali neskutočnú dôveru.

Staronovou predsedníčkou ŽSK sa stala Erika Jurinová, ktorá podľa neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR získala 80.049 hlasov (32,04 percenta). Na druhom mieste skončil Igor Choma s 55.571 hlasmi (22,24 percenta), Igor Janckulík sa umiestnil tretí s 52.914 hlasmi (21,18 percenta).