Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Interaktívna hra prievidzských múzejníkov prevedie ľudí po meste

Na snímke Námestie J.C.Hronského v Prievidzi. Foto: TASR Alexandra Moštková

Základné informácie, pravidlá hry a herný plán nájdu záujemcovia na webových stránkach múzea i hry Prievidza - Potulky s múzeom.

Prievidza 23. septembra (TASR) - Interaktívnu hru založenú na putovaní mestom Prievidza pripravili múzejníci z Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi. Záujemcovia prostredníctvom nej objavia pamiatky i predmety, ktoré sú späté s konkrétnymi miestami. Informovala o tom archeologička z oddelenia správy zbierok Hornonitrianskeho múzea Dominika Andreánska.

"Rozmanitosť múzejných zbierok a ich príbehy sa odrážajú aj pri prechádzke mestom, pretože ku konkrétnym miestam sa viažu konkrétne zbierkové predmety. Ich vzájomný vzťah zostal nemenný, i keď doteraz skrytý v depozitároch," načrtla Andreánska.

V duchu tohtoročnej témy Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2022 Udržateľnosť v pamiatkach si múzejníci podľa nej pripravili Potulky s múzeom - interaktívnu hru založenú na putovaní mestom. Cieľom je nájsť 11 vybraných stanovíšť v širšom centre Prievidze označených QR kódom a vyskladať prístupové heslo. "Načítajte kód, spoznajte vzájomný vzťah miesta a zbierkového predmetu, správne odpovedajte na otázku a získajte písmeno. Ak vyskladáte kompletné prístupové heslo, máte vstup do múzea, kde sú predmety z hry vystavené už ako múzejné exponáty, voľný," priblížila Andreánska.

Základné informácie, pravidlá hry a herný plán nájdu záujemcovia na webových stránkach múzea i hry Prievidza - Potulky s múzeom.