Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Internáty UKF sú zelené, študenti však musia dodržiavať pravidlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Nedodržiavanie opatrení bude podľa školy považované za závažné porušenie domáceho poriadku ŠD UKF v Nitre.

Nitra 28. septembra (TASR) – Študentov Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre čakajú pri ubytovaní na vysokoškolských internátoch prísne podmienky. Nebudú môcť prijímať žiadne návštevy a všade, s výnimkou svojej izby, musia chodiť s rúškom na tvári. Študenti si tiež musia pri príchode i odchode z internátu dezinfikovať ruky. Zakázané je aj zhromažďovanie sa v priestoroch internátov po 22. hodine.

Ako uviedol riaditeľ Študentských domovov (ŠD) UKF Peter Hrobár, v súčasnosti sa Študentské domovy UKF nachádzajú v zelenej fáze a v izolácii nie je žiaden študent s podozrením na koronavírus, prípadne s diagnostikovaným ochorením COVID-19. „V prípade, že budeme spoločne zodpovední, dokážeme udržať študentské domovy otvorené za takto nastavených podmienok,“ skonštatoval Hrobár.

Nedodržiavanie opatrení bude podľa jeho slov považované za závažné porušenie domáceho poriadku ŠD UKF v Nitre. „Opakované porušenia môžu dospieť až k výpovedi ubytovacej zmluvy zo strany ubytovateľa. V prípade, že sa podmienky nebudú dodržiavať, budeme ich nútení výrazne sprísniť, napríklad zákazom návštev medzi blokmi, zákazom návštev na izbách v rámci bloku a podobne. Je nutné, aby sme sa správali zodpovedne, pretože ďalší vývoj situácie môžeme sami výrazne ovplyvniť,“ pripomenul Hrobár.