Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Investor chce v Revúcej postaviť obchodné centrum i čerpaciu stanicu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Vzniknúť by tu mohlo približne 50 nových pracovných miest.

Revúca 7. júna (TASR) - V meste Revúca chce investor postaviť nové obchodné centrum s parkoviskom, čerpacou stanicou pohonných látok i samoobslužnou umyvárňou automobilov. Vzniknúť by tu mohlo približne 50 nových pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru spoločnosti OP Centrum Retail 6, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Nové obchodné centrum by chcel investor postaviť v juhovýchodnej časti mesta, na pozemkoch ohraničených Ulicou M. R. Štefánika, Železničnou ulicou a výrobným areálom. Lokalita je od centra mesta vzdialená približne jeden kilometer, od najbližších domov približne 450 metrov. "Navrhovaná činnosť bude slúžiť na zastrešenie viacerých drobných obchodných prevádzok a služieb," uvádza sa v zámere.

Obchodné centrum by mali tvoriť dva samostatné jednopodlažné objekty s plochou približne 2250 a 4052 štvorcových metrov. Menšia stavba by slúžila na predaj prevažne potravinového tovaru, väčšia na predaj spotrebného tovaru, výlučne nepotravinového charakteru. Každá z prevádzok by mala mať samostatný vstup pre zákazníkov a samostatný prekrytý vstup pre zásobovanie.

Súčasťou návrhu je tiež vybudovanie menšej čerpacej stanice, samoobslužnej umyvárne automobilov, obslužných komunikácií a celkom 157 parkovacích miest. Investor v rámci projektu ráta s vytvorením približne 50 pracovných miest, z toho 40 stálych. "Pôjde prevažne o pozície v administratíve, predaji potravín, doplnkového tovaru, drogérie a iného sortimentu," uviedla spoločnosť v zámere.

Celkové náklady na výstavbu obchodného centra plánuje investor bližšie špecifikovať v ďalších stupňoch povoľovania. Predpokladaný termín začatia stavby je tretí štvrťrok 2023, termín dokončenia o rok neskôr.