Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Investor chce v Detve postaviť obchodný dom s potravinami

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Prioritou objektu je na jednom mieste poskytovať čo najširší predajný sortiment. Zámer predpokladá, že objekt bude plniť svoju funkciu pre obyvateľov Detvy a aj pre návštevníkov mesta.

Detva 8. júna (TASR) - Detvianska spoločnosť Autotank plánuje v Detve postaviť obchodný dom s potravinami, drogériou a priemyselným tovarom pre domácnosť. Stáť by mal v južnej časti mesta pri čerpacích staniciach a motoreste. Celkové predpokladané náklady na navrhovaný projekt predstavujú približne sedem miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Podľa neho je územie, kde by nový projekt chceli, blízko rieky Slatina. K navrhovanej činnosti patrí aj úprava jej brehov a aj Detvianskeho potoka tak, aby slúžili ako ochrana pred veľkou vodou.

Prioritou objektu je na jednom mieste poskytovať čo najširší predajný sortiment. Zámer predpokladá, že objekt bude plniť svoju funkciu pre obyvateľov Detvy a aj pre návštevníkov mesta. Súčasťou obchodného domu by mali byť aj plochy pre parkovanie, spolu je to 201 miest. Ako ďalej uvádza zámer, nákupné centrum je súčasťou obchodnej siete, ktorá sa orientuje na predaj balených potravín, sortiment je však doplnený aj o kuchynské potreby, elektro, kancelárske potreby, odevy a obuv.

V zámere investor informuje, že so stavebnými prácami by chcel začať v apríli budúceho roka a skončiť v marci v roku 2023. Verejnosť môže doručiť svoje písomné stanovisko k zámeru na adresu: Okresný úrad Detva, odbor starostlivosti o životné prostredie, Tajovského 9, 962 12 Detva.