Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Investor plánuje v Lučenci výstavbu siedmich bytových domov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Predpokladané náklady na výstavbu bytových domov vyčíslil investor na približne 5,5 milióna eur.

Lučenec 17. januára (TASR) – Sedem bytových domov s celkom 115 bytmi chce v Lučenci postaviť bratislavská spoločnosť AVG. Súčasťou projektu City Center Residence je i vybudovanie 111 parkovacích miest, z ktorých desať má byť určených pre elektromobily. Vyplýva to zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Navrhovaný bytový komplex pozostáva zo siedmich bytových domov s piatimi nadzemnými podlažiami. Vo vybraných priestoroch počíta investor aj s doplnkovými funkciami či nebytovými komerčnými priestormi. Bytové domy sa majú nachádzať v širšom centre Lučenca na ulici Martina Rázusa na mieste zbúraných obytných domov.

"Komplex je doplnený príslušnými technologickými a doplnkovými priestormi a úpravami zelene na teréne. Okrem vegetácie obsahuje komplex aj detské ihrisko a medzipriestory doplnené lavičkami," dodáva navrhovateľ v zámere. V návrhu počíta so zastavanou plochou 1365 štvorcových metrov.

Predpokladané náklady na výstavbu bytových domov vyčíslil investor na približne 5,5 milióna eur. V prípade získania potrebných povolení by spoločnosť s výstavbou chcela začať ešte v druhom kvartáli tohto roka. Ukončenie výstavby je naplánované na prvú polovicu roka 2023.