Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Investor sa v Bratislave pripravuje realizačný projekt Nového Domina

Na archívnej snímke stretnutie vlastníkov bytov na Jasovskej 2-12, ktorí nesúhlasia s výstavbou obytného súboru Domino v bratislavskej Petržalke. Foto: TASR - Martin Baumann

Po vydaní stavebného povolenia by chcela spoločnosť začať stavať čím skôr, ideálne ešte tento rok.

Bratislava 10. júla (TASR) - Investorská spoločnosť Subcentro pripravuje realizačný projekt Nového Domina, ktoré má nahradiť dlhoročne rozostavaný skelet projektu Domino na Jasovskej ulici v bratislavskej Petržalke, ktorý mnohí označujú za jeden z najkontroverznejších realitných projektov v mestskej časti. Spoločnosť verí, že stavať začne ešte tento rok. Termín však závisí od vydania povolení i od situácie v stavebníctve.

"Aktuálne máme gro potrebných povolení, zostáva doplniť posledné stanovisko. Pevne veríme, že sa nám v priebehu tretieho štvrťroka podarí kompletne doplniť podanie. Následne už nič nebráni oznámeniu o začatí konania a v ďalšom kroku vydaniu rozhodnutia," uviedol pre TASR investor. Ešte začiatkom roka predložil na miestny stavebný úrad žiadosť o dodatočné povolenie zmeny stavby pred dokončením.

Po vydaní stavebného povolenia by chcela spoločnosť začať stavať čím skôr, ideálne ešte tento rok. "Štart výstavby však bude do istej miery závisieť aj od situácie v stavebníctve, pretože aktuálne je mimoriadne turbulentná," poznamenal investor. Na predmetných pozemkoch boli podľa neho vykonané nateraz čistiace a udržiavacie práce.

Projekt Domina získal súhlasné záväzné stanovisko mesta v roku 2008 a v roku 2011 mestská časť tomuto projektu vydala stavebné povolenie. Obyvatelia priľahlých bytoviek sa voči projektu ohradili, stavba bola následne zastavená. Investor ponúkol niekoľko upravených návrhov projektu. Mesto vyhodnotilo, že projekt, ktorý bol na stole v roku 2019, nebol v súlade s územným plánom, a vydalo nesúhlasné záväzné stanovisko.

Vlani vydalo mesto k prepracovanému projektu Nového Domina súhlasné stanovisko. Primátor Bratislavy Matúš Vallo vtedy poznamenal, že ide o dosiahnutie najlepšieho možného kompromisu, odmietnutie upraveného projektu by riešenie definitívne oddialilo. V porovnaní s predchádzajúcim došlo k zmene pri odstupe od existujúcich bytových domov, počte podlaží i počte bytov, čím je podľa primátora v súlade s územným plánom. Pozemok patrí developerovi.