Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ivanovi Chodákovi odhalia v Dolnom Kubíne pamätnú tabuľu s bustou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na podujatí prisľúbili účasť trojnásobný najlepší futbalista Slovenska Dušan Tittel, päťnásobná olympionička v biatlone Martina Halinárová-Jašicová, obaja pochádzajúci z Chodákovho rodného kraja.

Dolný Kubín 22. septembra (TASR) - Pred rodným domom MUDr. Ivana Chodáka, bývalého vynikajúceho reprezentanta Slovenska vo futbale i ľadovom hokeji, odhalia v piatok 23. septembra na Hviezdoslavovom námestí v Dolnom Kubíne jeho pamätnú tabuľu s bustou. Podujatie so začiatkom o 16.00 sa uskutoční v spolupráci mesta Dolný Kubín, klubu ŠK Slovan Bratislava a oficiálneho fanklubu slovenskej futbalovej reprezentácie.

Zásluhou iniciatívy fanklubu uzrie svetlo sveta po nedávnom odhalení busty Jána Popluhára reliéf pre ďalšiu významnú osobnosť slovenského športu. Členovia fanklubu, ktorí reliéf financovali a dali vyhotoviť, ho venujú mestu Dolný Kubín. Jeho autorom je, rovnako ako to bolo pri Jánovi Popluhárovi, oravský reštaurátor Mgr. Art. Stanislav Kľúčik mladší.

"Reliéf sme sa rozhodli venovať MUDr. Ivanovi Chodákovi nielen pre jeho športové umenie a úspechy, ale aj z dôvodu, že ho preslávilo jeho džentlmenské vystupovanie v športe, korektný vzťah k spoluhráčom, súperom, rozhodcom, jeho mimoriadny zmysel pre fair-play. Nie náhodou dostal prívlastok ´rytier v kopačkách´," uviedol v tlačovej správe predseda oficiálneho fanklubu slovenskej futbalovej reprezentácie Roman Táborský.

Na podujatí prisľúbili účasť trojnásobný najlepší futbalista Slovenska Dušan Tittel, päťnásobná olympionička v biatlone Martina Halinárová-Jašicová, obaja pochádzajúci z Chodákovho rodného kraja, paralympijský funkcionár a tréner Miroslav Dráb i ďalšie osobnosti.

Po slávnostnom odhalení reliéfu sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne bude konať Slávnostná akadémia, v rámci ktorej sa uskutoční prezentácia knihy o Ivanovi Chodákovi z edície Belasé legendy, ktorá vyšla na jar tohto roku.