Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

J. Božik sa opäť ujal funkcie primátora, sľub zložili i poslanci

Na snímke primátor mesta Partizánske Jozef Božik. Foto: TASR Milan Kapusta

Najviac poslancov v 19-člennom MsZ bude mať koalícia Hlas-SD a Smer-SD, a to sedem.

Partizánske 28. novembra (TASR) - Partizánske aj nasledujúce štyri roky povedie primátor Jozef Božik (nezávislý). Funkcie primátora sa ujal po štvrtý raz na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v pondelok, sľub zložili i mestskí poslanci.

Súčasný primátor sa o svoju funkciu uchádzal v októbrových komunálnych voľbách ako jediný kandidát. Jeho zástupcom bude aj nasledujúce štyri roky Vladimír Karásek (Hlas-SD, Smer-SD), ktorý túto funkciu vykonával aj v predchádzajúcom volebnom období.

Najviac poslancov v 19-člennom MsZ bude mať koalícia Hlas-SD a Smer-SD, a to sedem. Šesť poslancov sa uchádzalo o podporu voličov ako nezávislých, šesť za koalíciu pravicových strán Dobrá voľba a Umiernení, KDH a SaS. SNS mal na kandidátnej listine uvedenú jeden poslanec, rovnako tak Demokratickú stranu.

Na prvom riadnom zasadnutí poslanci schválili zriadenie a zloženie mestskej rady, komisií pri MsZ, schválili výbory mestských častí i poslancov, ktorí budú vykonávať obrady, a delegovali zástupcov mesta do Informačného centra mladých.