Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

J. Polaček bude opätovne kandidovať na primátora Košíc

Na snímke Jaroslav Polaček počas ohlásenia kandidatúry na primátora mesta Košice v nastávajúcich komunálnych voľbách. V Košiciach 29. júna 2022. Foto: TASR - František Iván

Opätovne sa uchádzať o post primátora sa chce aj preto, aby sa do Košíc "nevrátili staré kádre, aby sa neobstarávalo drahšie".

Košice 29. júna (TASR) - Primátor Košíc Jaroslav Polaček chce v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post. Kandidovať na šéfa košickej samosprávy bude za koalíciu strán KDH, SaS, Sme rodina, Aliancia, NOVA a Strana rómskej koalície (SRK). Oznámil to na stredajšej tlačovej konferencii.

"Myslím si, že sme urobili naozaj veľa, rozbehli sme projekty, o ktorých sa desiatky rokov len rozprávalo a nikdy sa nedotiahli do konca," povedal s tým, že chce dokončiť to, čo začali. Ako príklad uviedol rekonštrukciu archeologického múzea Dolná brána, teplovod z Ďurkova do Košíc, prestavbu plavárne či takzvané zelené projekty. "To sú veci, ktoré sme rozbehli, ktoré sa nedajú urobiť z večera do rána, ale ktoré stoja za to, aby sme pokračovali," dodal.

Opätovne sa uchádzať o post primátora sa chce aj preto, aby sa do Košíc "nevrátili staré kádre, aby sa neobstarávalo drahšie". Za úspech vo svojom doterajšom pôsobení vo funkcii považuje napríklad zrušenie podľa vlastných slov nevýhodných zmlúv mesta. "V Košiciach nie je rodinkárstvo, sú transparentné. Všetky kšefty, ktoré sa tu v minulosti robili, už neexistujú a postupne sme nabiehali na to, aby sme mohli robiť nové projekty, ktoré sú už v tejto chvíli rozostavané," tvrdí.
Na snímke uprostred Jaroslav Polaček počas ohlásenia kandidatúry na primátora mesta Košice v nastávajúcich komunálnych voľbách. V Košiciach 29. júna 2022.
Foto: TASR - frň

Polaček je primátorom Košíc od roku 2018. V súvislosti so svojím doterajším pôsobením na poste primátora druhého najväčšieho mesta na Slovensku dodal, že je vždy čo zlepšovať.

Kandidatúru na primátorské kreslo dosiaľ okrem Polačeka oficiálne ohlásili výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma a starosta mestskej časti Pereš Jozef Karabin, ktorí chcú kandidovať ako nezávislí, a za stranu Za ľudí mestský poslanec Milan Lesňák.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.