Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

J. Viskupič a poslanci Trnavského samosprávneho kraja zložili sľub

Na snímke predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič (OĽANO). Foto: TASR Lukáš Grinaj

Prvé riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK je naplánované na 7. decembra, keď sa podľa informácií Viskupiča budú venovať aj rozpočtu na nasledujúce obdobie i personálnemu obsadeniu komisií.

Trnava 16. novembra (TASR) - Na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) pre roky 2022 až 2026 zložil sľub znovuzvolený predseda Jozef Viskupič a 40 poslancov. Poslanecké mandáty v októbrových voľbách obhájilo 26 z nich, štrnásti nastupujú do svojho prvého volebného obdobia.

V pracovnej časti zasadnutia poslanci odhlasovali nových zástupcov predsedu TTSK. Oblasť Žitného ostrova, okresy Galanta a Dunajská Streda bude naďalej zastupovať ako prvý podpredseda TTSK József Berényi. Pri ostatných troch prišlo k zmene, za okresy Piešťany a Hlohovec sa stal podpredsedom Patrik Voltmann, za trnavský región Rastislav Mráz a za Záhorie, okresy Senica a Skalica Veronika Buc. Je jednou z celkovo piatich poslankýň zastupiteľstva, oproti predchádzajúcemu volebnému obdobiu je ich v súčasnosti o dve viac.

"V novom volebnom období sme pripravení pokračovať v napĺňaní vízie pre moderný kraj, ktorá je založená na skúsenostiach a konkrétnych výsledkoch. Vďaka rozumnému hospodáreniu sme si vytvorili priestor na realizáciu ďalších užitočných projektov. Zodpovedne a plnohodnotne sme poskytovali služby pre obyvateľov na celom území, vo všetkých siedmich okresoch kraja, v čom plánujeme pokračovať. Verím, že tak ako v predchádzajúcich piatich rokoch budeme vecne a konštruktívne spolupracovať s poslankyňami a poslancami zastupiteľstva. Teším sa aj na spoluprácu s predstaviteľmi vlády, iných krajov, miest, obcí, univerzít či občianskej spoločnosti," uviedol Viskupič.

Prvé riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK je naplánované na 7. decembra, keď sa podľa informácií Viskupiča budú venovať aj rozpočtu TTSK na nasledujúce obdobie i personálnemu obsadeniu komisií zastupiteľstva.