Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Jazdil bez vodičáku a s cudzím EČV. Polícia u vodiča našla aj drogy

Na snímke polícia pri kontrole 42-ročného motorkára v okrese Dunajská streda. Foto: FB: Polícia SR - Trnavský kraj

Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Dunajská Streda 12. októbra (TASR) – Polícia v okrese Dunajská Streda zastavila v nedeľu (9. 10.) 42-ročného motorkára. Pri kontrole zistila, že jazdil bez vodičského preukazu, mal ho odobratý, a evidenčné číslo na motorke patrilo úplne inému motocyklu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Policajti muža podrobili dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok. Vodič ale javil známky požitia omamných látok, preto mu v nemocnici odobrali krv a vzorku zaslali na expertízu. "Policajti mu ďalšiu jazdu zakázali. Muža hliadka taktiež vyzvala, aby jej vydal všetky veci, ktoré pochádzajú z trestnej činnosti. Motorkár sa priznal, že má pri sebe drogy a odovzdal im alobalovú skladačku s hnedou kryštalickou látkou," uviedla polícia.

Ako doplnila, poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie. Za priestupky v doprave muža riešime v správnom konaní," informovala polícia.