Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Jednou z najpopulárnejších destinácií na Záhorí sú kúpele v Smrdákoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kúpele každoročne navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov navštevujú aj ďalšie destinácie v našom regióne, informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Smrdáky 28. septembra (TASR) - Jednou z najnavštevovanejších destinácií na Záhorí sú kúpele v Smrdákoch. S využitím sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Kapacita kúpeľov je pri plnom vyťažení približne 300 miest vrátane detskej liečebne Eva. "V nej je možné ubytovať približne 30 detí. Najčastejšími pacientmi sú pacienti s atopickým ekzémom či psoriázou. Pacienti s týmto ochorením tvoria približne 80 percent našich klientov," uviedla riaditeľka kúpeľov Smrdáky Dana Hlavnová.

"Kúpele Smrdáky a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov OOCR Záhorie aj z hľadiska kritéria počtu prenocovaní, ktoré musia jednotlivé oblastné organizácie cestovného ruchu spĺňať. Kúpele každoročne navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov navštevujú aj ďalšie destinácie v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky," informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Pýchou kúpeľov je rozľahlý park, ktorý ku komplexu patrí. "Park má približne 300 rokov a vyskytujú sa v ňom aj zákonom chránené stromy. Nachádza sa na rozlohe približne 16 hektárov. Okrem pacientov ho v hojnom počte navštevujú aj ľudia z obce a blízkeho okolia. Súčasťou parku je aj novo opravený tenisový kurt," doplnila riaditeľka.

V Smrdákoch sa už tradične uskutočňuje každý rok aj výstava najlepších fotografií v súťaži Záhorie – rozmanitá zem, ktorú organizuje OOCR Záhorie. "Keďže liečebné kúry nie sú stále, návštevníci potrebujú vyplniť voľný čas. Mnohé z týchto fotografií sú po skončení sa jednotlivých ročníkov vystavené v priestoroch kúpeľov a ukazujú krásy Záhoria. Mnohým návštevníkom slúžia ako inšpirácia na výlety do miest, kde boli fotografie zhotovené," informoval Lidaj.