Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Jednu z najhorších ciest medzi Utekáčom a Sihlou čaká na jar oprava

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Okrem obnovy podložia a povrchu samotných ciest sa na trase obnoví aj sedem mostných objektov a tiež zasanuje zosuvné územie v Havrilove.

Utekáč 2. novembra (TASR) – Jedna z najhorších ciest v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) - spojnica medzi obcami Utekáč v okrese Poltár a Sihla v okrese Brezno, sa svojej rekonštrukcie zrejme dočká na jar roku 2022. Investícia za 3,39 milióna eur s DPH, v ktorej je zahrnutý aj vyše trojkilometrový úsek medzi Kokavou nad Rimavicou a Utekáčom, bude hradená z fondov Európskej únie.

„Aktuálne prebieha štandardná kontrola verejného obstarávania na Úrade pre verejné obstarávanie a následne na riadiacom orgáne pre IROP, ktorým je Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Ak prejde verejné obstarávanie úspešne kontrolami, môže dôjsť k odovzdaniu staveniska. Vzhľadom na ročné obdobie predpokladáme začiatok prác na jar 2022,“ uviedla pre TASR hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková. BBSK je správcom ciest II. a III. triedy, kde patrí aj spomínaný úsek.

Pôjde o obnovu asi 11-kilometrového úseku cesty medzi Utekáčom a Sihlou a 3,3-kilometrového úseku medzi Utekáčom a Kokavou nad Rimavicou. Okrem obnovy podložia a povrchu samotných ciest sa na trase obnoví aj sedem mostných objektov a tiež zasanuje zosuvné územie v Havrilove, kde sa na jar tohto roku zosunula do potoka časť tejto cesty.

Cestnú sieť okresu Poltár tvoria len cesty II. a III. triedy v celkovej dĺžke viac ako 150 kilometrov. BBSK z nich v rokoch 2017 až 2020 obnovila takmer 17 kilometrov v náklade 2,16 milióna eur.