Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Jesennú časť nitrianskej Galérie hudby otvorí zoskupenia VENI Ensemble

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Koncertná sála Župného domu bude 4. októbra patriť zoskupeniu Pro musica nostra Nitriensi, o dva dni neskôr tu svoj koncert odohrá Baroque Goes Jazz Trio.

Nitra 21. septembra (TASR) - Nitrianska galéria pokračuje v príprave cyklu pravidelných komorných koncertov. Jesenná časť podujatia s názvom Galéria hudby sa začne 28. septembra. "Na otváracom koncerte sa predstavia hudobníci z VENI Ensemble," uviedli organizátori.

Koncertná sála Župného domu bude 4. októbra patriť zoskupeniu Pro musica nostra Nitriensi, o dva dni neskôr tu svoj koncert odohrá Baroque Goes Jazz Trio. "Na 12. októbra je pripravené vystúpenie huslistu a violončelistu Milana Paľa a klaviristky Kataríny Paľovej. Záverečný koncert sa bude konať 26. októbra, predstaví sa na ňom klaviristka Kristína Smetanová," informovala Nitrianska galéria.

Ako pripomenuli organizátori, Galéria hudby je cyklus komorných koncertov zameraných na hlbšie spoznávanie vážnej hudby všetkých historických období a súčasnej hudby. "V roku 2022 chceme prezentovať významné diela zo sólovej i komornej hudby rôznych historických období," doplnila galéria.