Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Jubilejnú Palárikovu Rakovú otvorili pri rodnom dome Jána Palárika

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na jubilejnej Palárikovej Rakovej sa predstaví aj srbské Slovenské kultúrne centrum Pavla Jozefa Šafárika, víťaz divadelného festivalu Dida Pivnica.

Raková 23. apríla (TASR) – Prehliadku ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby Palárikova Raková otvorili v nedeľu pri rodnom dome Jána Palárika v Rakovej. Podľa riaditeľky Kysuckého kultúrneho strediska (KKS) v Čadci Silvie Kajankovej potrvá 55. ročník do piatka 28. apríla.

Doplnila, že súčasťou nedeľňajšieho programu bola slávnostná svätá omša, sprievod obcou, pietna spomienka a pohostinné predstavenie Divadelného súboru Staškovan ... A furt sa pije. Súťaž ochotníckych divadelných súborov sa začne v stredu (26. 4.) a zavŕši ju v piatok (28. 4.) v Dome kultúry v Čadci slávnostné vyhlásenie výsledkov. "Následne je pre verejnosť pripravené divadelné predstavenie Divadla Jozefa Gregora Tajovského Zvolen Ženský zákon," uviedla Kajanková.

Na jubilejnej Palárikovej Rakovej sa predstaví aj srbské Slovenské kultúrne centrum Pavla Jozefa Šafárika, víťaz divadelného festivalu Dida Pivnica. Dve predstavenia pre deti odohrá v Rakovej Detský divadelný súbor ochotníckeho divadla Janka Čemana zo srbskej Pivnice.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a finančne ho podporil Žilinský samosprávny kraj.