Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Jurinová: Robili sme maximum, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok

Na snímke úradujúca predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a kandidátka na predsedníčku ŽSK Erika Jurinová (vpravo) a premiér Eduard Heger reagujú na zverejnené predbežné neoficiálne výsledky v Žiline v sobotu 29. októbra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Deklaruje, že chce pokračovať v naštartovaných zmenách, dokončiť rozpracované projekty a vyrovnať sa s hospodárskou krízou tak, aby krajské inštitúcie boli funkčné.

Žilina 30. októbra (TASR) - Spravili sme maximum preto, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok. Vyhlásila to predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová, ktorá podľa neoficiálnych výsledkov volieb obhájila svoj post. Deklaruje, že chce pokračovať v naštartovaných zmenách, dokončiť rozpracované projekty a vyrovnať sa s hospodárskou krízou tak, aby krajské inštitúcie boli funkčné.

"Tak ako sme išli teraz, pôjdeme aj ďalej v naštartovaných zmenách. Hlavnou prioritou je dokončiť všetky rozpracované projekty, je ich viac ako 30," uviedla Jurinová. Výzva podľa jej slov bude krajské zastupiteľstvo, v ktorom treba usporiadať pomery tak, "aby sa robilo pre región". "Verím, že si poradíme s akýkoľvek tímom. Som človekom spolupráce," skonštatovala.

Jurinovej prišiel do volebnej centrály do Žiliny zagratulovať premiér Eduard Heger (OĽANO) a minister financií Igor Matovič (OĽANO). Na diaľku zablahoželali aj Jozefovi Viskupičovi, ktorý taktiež podľa neoficiálnych výsledkov volieb obhájil post predsedu Trnavského samosprávneho kraja.

"Ďakujeme Erike Jurinovej za tvrdú prácu pre ľudí a gratulujeme jej k veľmi peknému úspechu. Za hnutie OĽANO ďakujem aj Jozefovi Viskupičovi, ktorý tiež obhájil víťazstvo v kraji. Je to potvrdenie toho, že naši kandidáti sú kvalitní, čestní, pracovití a kompetentní," vyhlásil Heger. Tvrdí, že Jurinová a Viskupič vnímajú túto funkciu ako službu ľuďom a občania ich za to odmenili vo voľbách.

Obyvatelia Žilinského kraja môžu podľa Matoviča naďalej "pokojne spávať", pretože kraj je v dobrých rukách. "Erike Jurinovej sa veriť dá, nesklamala svojich voličov a určite ich nesklame," povedal. Hnutie OĽANO, ako tvrdí, získalo vo voľbách dvoch predsedov krajov. "Som rád, že sme obhájili tieto čísla a dôveru," podotkol minister financií.