Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

K doterajším stanovištiam bikesharingu v Nitre pribudli nové lokality

Stanovište zdieľaných bicyklov na Triede Andreja Hlinku v Nitre, archívna snímka. Foto: Teraz.sk

Zdieľané bicykle zostanú v uliciach mesta záujemcom k dispozícii do konca novembra.

Nitra 21. apríla (TASR) - Spoločnosť Arriva, zabezpečujúca prevádzku bikesharingu v Nitre, rozšírila počet stanovíšť Arriva Bike. K pôvodným siedmim lokalitám a piatim virtuálnym stanovištiam pribudli ďalšie dve virtuálne stanovištia v nových lokalitách. Obe sa nachádzajú pri predajniach COOP Jednota – jedno na sídlisku Klokočina na Beethovenovej ulici, druhé na sídlisku Chrenová na Ďumbierskej ulici.

„Naším cieľom je zabezpečiť čo najpohodlnejšie a najúčelnejšie používanie systému zdieľaných bicyklov pre používateľov. Aj preto prehodnocujeme nové lokality umiestnenia stanovíšť. Vyberáme ich tak, aby boli dostupné čo najväčšiemu okruhu záujemcov,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti Arriva na Slovensku.

Tohtoročná sezóna bikesharingu sa v Nitre začala 1. apríla. Zdieľané bicykle zostanú v uliciach mesta záujemcom k dispozícii do konca novembra. Tohtoročnou novinkou je moderná aplikácia nextbike, ktorá nahradila pôvodnú. Svojím rozhraním umožňuje využívať systémy zdieľaných bicyklov nextbike na území viac ako 200 miest na štyroch kontinentoch a v 26 krajinách.