Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

K Pellegrinimu prestúpil aj považskobystrický primátor Karol Janas

Primátor Považskej Bystrice Karol Janas Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ako dodal, napriek odchodu zo strany Smer-SD bude aj naďalej podporovať predsedu TSK Jaroslava Bašku, ktorý v strane Smer-SD pokračuje.

Považská Bystrica 30. júla (TASR) – Primátor Považskej Bystrica Karol Janas vystúpil zo strany Smer-SD a prestúpi do novovznikajúcej strany Petra Pellegriniho Hlas–SD. Janas sa zároveň vzdal aj všetkých regionálnych straníckych funkcií v strane Smer-SD.

Po zrelej úvahe som sa tak rozhodol minulý pondelok (20. 7.), v stredu (22. 7.) som rozhodnutie ukončiť členstvo v strane oznámil generálnemu manažérovi strany Smer-SD. Vzdal som sa funkcie predsedu považskobystrickej okresnej organizácie i predsedu poslaneckého klubu v zastupiteľstve Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK),“ skonštatoval Janas.

Ako dodal, napriek odchodu zo strany Smer-SD bude aj naďalej podporovať predsedu TSK Jaroslava Bašku, ktorý v strane Smer-SD pokračuje. Podľa jeho slov je to odborník, ktorý kraj posunul dopredu a dnes i v budúcnosti má jeho dôveru.

Sociálna demokracia sa delí na dve strany a strana Petra Pellegriniho je mi oveľa bližšia po odbornej i mentálnej stránke, rovnako blízke mi je ako si predstavuje budúcnosť Slovenska a rozvoj regiónov,“ doplnil Janas.