Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

K pokusu o únos bielou dodávkou nedošlo ani v Miloslavove

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Silvia Šimková potvrdila, že vo všetkých prípadoch si maloleté a mladistvé osoby tieto príbehy vymysleli.

Bratislava 8. marca (TASR) - Bratislavská polícia po preverení oznámení o podozrivej bielej dodávke skonštatovala, že k pokusu o únos dodávkou nedošlo ani v Miloslavove. Policajti ešte v utorok (7. 3.) potvrdili, že v súvislosti s bielou dodávkou bez EČV nedošlo v Bratislave k pokusom o únos maloletých dievčat posádkou dodávkových vozidiel. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Silvia Šimková.

"Policajti príslušných útvarov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave situáciu od prijatia týchto oznámení nepodcenili a v rámci intenzívneho vyšetrovania jednoznačne preukázali, že k pokusom o únos nedošlo a hodnovernosť oznámení sa nepotvrdila," uviedla.

Evidované bolo podľa nej ešte jedno oznámenie, prijaté v priebehu minulého týždňa. "Aj toto oznámenie sa týkalo bieleho dodávkového vozidla, ktorého posádka 'chcela uniesť chlapca'," priblížila Šimková. Doplnila, že k pokusu o únos chlapca ani v tomto prípade nedošlo.

Hovorkyňa potvrdila, že vo všetkých prípadoch si maloleté a mladistvé osoby tieto príbehy vymysleli. Čas a energia, ktoré boli vynaložené na objasňovanie prípadov, mohli byť podľa nej využité na vyšetrovanie reálnych prípadov trestnej činnosti. "Napriek skutočnosti, že policajti príslušných policajných útvarov situáciu nepodcenili, od prijatia oznámení sa nimi intenzívne zaoberali a vykonali množstvo úkonov s cieľom náležitého objasnenia skutkovej veci," doplnila.