Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

K verejnej plavárni v Petržalke sa budú môcť vyjadriť aj obyvatelia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Plaváreň svoje brány otvorí pravdepodobne v lete 2014.

Bratislava 24. septembra (TASR) – K tomu, ako by mala vyzerať budúca verejná plaváreň v bratislavskej Petržalke, sa budú môcť vyjadriť aj samotní obyvatelia. V zime chce totiž mestská časť zorganizovať k projektu verejnú diskusiu.

"Chceme dať ľuďom možnosť vyjadriť sa k vizualizáciám, povedať svoje predstavy. Plaváreň je pre nich, tak by sme ju nemali stavať bez ich názoru," povedal pre TASR prednosta petržalského miestneho úradu Miroslav Štefánik. Diskusia by mala byť po tom, čo sa spracuje prvý návrh projektovej dokumentácie a budú existovať prvé vizualizácie.

Momentálne mestská časť stále hľadá projektanta. Pred vyše mesiacom rozbehla verejné obstarávanie, v rámci ktorého si materiály prevzalo osem uchádzačov, avšak ponuky predložili traja. "Tie boli od 60 do 130.000 eur, čo je dosť veľký rozdiel, preto sme ich požiadali o vysvetlenie podmienok," uviedol prednosta. Zmluvu s najúspešnejším projektantom by chcela mestská časť uzatvoriť približne o mesiac a o ďalší mať zase spracovanú projektovú dokumentáciu. Začať stavať plánuje na jar. "Keď všetko dobre pôjde, plaváreň by mohla byť dokončená v lete 2014," dodal prednosta.

Podľa plánovaného harmonogramu sa plaváreň mala začať stavať v júni tohto roka. Koncom júna však mestskí poslanci ešte len schválili Petržalke pozemok, na ktorom bude plaváreň stáť. Parcela sa nachádza v lokalite medzi Jiráskovou a Markovou ulicou. Petržalka uvažovala aj o tom, že plaváreň umiestni v areáli výstaviska Incheba, miestni poslanci však voči tomu mali výhrady.

Bazén by mal dĺžku 25 metrov a šírku približne 12 metrov a päť až šesť plaveckých dráh. Mestská časť plánuje v objekte okrem bazéna, spŕch a šatní vybudovať aj reštauráciu, wellness či posilňovňu. Pre objekt je navrhnutých aj 27 parkovacích státí.