Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kabáty pre ľudí bez domova môžu Prešovčania nechať na vešiaku pomoci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

V zime môže aj navonok úplne obyčajný kabát zachrániť život a zahriať tých, ktorí nemôžu zažiť teplo domova, povedala Šitárová.

Prešov 11. novembra (TASR) - Teplé kabáty a bundy pre ľudí bez domova môže verejnosť aj tento rok nechať na vešiaku pomoci na Floriánovej ulici v Prešove. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

"V zime môže aj navonok úplne obyčajný kabát zachrániť život a zahriať tých, ktorí nemôžu zažiť teplo domova. Toto teplo však zahreje nielen telo, ale aj dušu, a to dobrým skutkom pomoci. Občianske združenie Podaj ďalej preto už siedmykrát umiestnilo vešiak pomoci v centre mesta, vedľa Mestskej galérie Caraffka. Záštitu nad týmto charitatívnym projektom prevzala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová," povedala Šitárová.

Ako poznamenala, vešiak pomoci neslúži na zber iného šatstva, preto naň nie je možné zavesiť iné kusy oblečenia, ako sú napríklad nohavice, blúzky, svetre, detské oblečenie alebo aj obuv. Vešiak slúži výhradne na zavesenie kabátov či zimných búnd pre ľudí bez domova.

Na poriadok v jeho okolí bude dohliadať kamerový systém prešovskej mestskej polície. Vešiak pomoci bude v centre Prešova do konca februára 2021.