Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kameničan šoféroval napriek zákazu a s viac ako štyrmi promile

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Lustráciou bolo zistené, že vodič má uložený zákaz činnosti spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých druhov, ktorý sa mu skončí až v júni roku 2024.

Humenné 23. júna (TASR) – Polícia obvinila 42-ročného muža z obce Kamenica nad Cirochou, ktorý šoféroval opitý a so zákazom viesť akékoľvek motorové vozidlo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Kameničan v utorok (22. 6.) vo večerných hodinách jazdil na osobnom vozidle značky Škoda po miestnej komunikácii v uvedenej obci, pričom bol policajnou hliadkou zastavený a kontrolovaný,“ povedala. Ako spresnila, po prvej dychovej skúške zistili v jeho dychu v prepočte 4,06 promile alkoholu, hodnota druhej dychovej skúšky bola 4,5.

„Lustráciou bolo zistené, že vodič má uložený zákaz činnosti spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých druhov, ktorý sa mu skončí až v júni roku 2024,
“ dodala Ligdayová s tým, že muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ako aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.