Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kamionistovi hrozí za nehodu pod vplyvom alkoholu päťročný trest

Na snímke kamión pri Nitrianskych Sučanoch. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Muž prešiel s vozidlom mimo cesty do kanála a zachytil informačnú dopravnú značku, opísala polícia.

Nitrianske Sučany 21. januára (TASR) - Trest odňatia slobody až na päť rokov hrozí 55-ročnému vodičovi nákladného auta z okresu Skalica, ktorý mal vo štvrtok (20. 1.) pri Nitrianskych Sučanoch (okres Prievidza) spôsobiť pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu. Muža policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Podľa doterajších zistení mal vodič jazdiť na nákladnom vozidle Scania po ceste I/9 od Novák na Dolné Vestenice, keď v katastri Nitrianskych Sučian prešiel s vozidlom mimo cesty do kanála a zachytil informačnú dopravnú značku," opísala polícia.

Privolaní policajti vodiča podrobili dychovej skúške. Krátko popoludní nafúkal 1,03 mg/l, čo predstavuje 2,15 promile alkoholu. "Opakovaná dychová skúška ukázala o niečo nižšiu hodnotu, a to 0,84 mg/l, čo predstavuje 1,73 promile alkoholu. Policajti mu následne ďalšiu jazdu zakázali a v zmysle zákona ho obmedzili na osobnej slobode," doplnila polícia.

Kamionistovi, ktorý bol za jazdu pod vplyvom alkoholu v minulosti už súdne trestaný, hrozí v zmysle zákona odňatie slobody na dva až päť rokov. O jeho treste rozhodne sudca Okresného súdu v Prievidzi.