Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Kamióny blokujú diaľnice pri Bratislave

Kamióny momentálne blokujú na diaľniciach D1, D2 a D4 pri Bratislave všetky jazdné pruhy a znemožňujú tak jazdu ostatným účastníkom cestnej premávky a záchranárskym zložkám. Foto: PZ SR v Bratislave

Policajti vyzývajú vodičov kamiónov, aby dodržiavali zákon o cestnej premávke, po diaľnici jazdili len v pravom jazdnom pruhu a rešpektovali pokyny.

Bratislava 18. marca (TASR) - Kamióny momentálne blokujú na diaľniciach D1, D2 a D4 pri Bratislave všetky jazdné pruhy a znemožňujú tak jazdu ostatným účastníkom cestnej premávky a záchranárskym zložkám. "Spôsobujú úplnú neprejazdnosť komunikácií, ako aj prejazd Bratislavou," uviedli bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Vyzývajú vodičov kamiónov, aby dodržiavali zákon o cestnej premávke, po diaľnici jazdili len v pravom jazdnom pruhu a rešpektovali pokyny policajtov. Zelená vlna RTVS informuje, že na D1 medzi Sencom a Bratislavou sa osobné autá zdržia aspoň 30 minút a prejazdný je pre ne iba ľavý pruh. Policajti informovali, že vzhľadom na mimoriadnu situáciu budú pri nerešpektovaní pokynov zadržiavať vodičské preukazy.





Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková informovala, že znížená priepustnosť nákladnej dopravy súvisí s opatreniami na maďarskej strane hraničného priechodu Čunovo - Rajka. "Vodičov vyzývame, aby sa vyhli úseku diaľnice D2 od Stupavy do Bratislavy a využili predovšetkým cesty prvej a druhej triedy a miestne komunikácie ako Lamačskú cestu a Jána Jonáša," povedala Mihalíková.

"Vodičov smerujúcich do Bratislavy po diaľnici D1 vyzývame, aby na úrovni Senca znížili rýchlosť jazdy," doplnila krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Polícia zároveň vyzýva vodičov osobných áut, aby v úseku jazdili v ľavom jazdnom pruhu a neradili sa za kamióny, ktoré stoja v kolóne. "Zjazd na Zlaté piesky im bude umožnený," uviedla Slamková.