Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kampaň Na kolesách proti rakovine vrcholí v Turci a v Liptove

Foto: Na kolesách proti rakovine

Sedemnásty ročník kampane Na kolesách proti rakovine sa „prekolieskoval“ rôznymi kútmi Slovenska (Záhorie, Šariš, Kysuce, Požitavie, Pohronie, Bratislava, Považie,...) do Turca a Liptova.

Bratislava 18. septembra (OTS) - V piatok 20. septembra 2019 sa do boja proti rakovine na kolesách pustia obyvatelia mesta Vrútky ku ktorým sa postupne pridajú cyklisti z Necpál, Žabokriek, Martina. Zraz cyklistov je v Necpaloch pred obecným úradom o 10. hodine a trasa povedie cez obec Žabokreky, mesto Martin až na pešiu zónu vo Vrútkach. Tam sa budú od 13. hodiny diať zaujímavé vystúpenia majstra sveta v cyklotriale Jána Kočiša a známeho bubnového súboru Campana Batucada. Od 14. hodiny vystúpia na pódiu ľudové súbory aj kapely populárnej hudby, program uzavrie od 20.00 hodiny populárny spevák Adam Ďurica s kapelou. Gestorkou akcie Na kolesách proti rakovine vo Vrútkach je paralympijská športovkyňa, strelkyňa Viera Bučkuliaková. Celý deň bude vo Vrútkach prebiehať zbierka pre Nadáciu Výskum Rakoviny.

V posledný letný deň, v nedeľu 22. septembra sa rozkrútia kolesá proti rakovine v Liptovskom Mikuláši. Na Námestí osloboditeľov bude od 13. hodiny vystupovať majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš a uskutočnia sa aj symbolické jazdy, či už malých kolieskárov na odrážadlách, trojkolkách a kolobežkách alebo cyklistov, korčuliarov a skejtbordistov na trase centrom mesta. Jazdy odštartujú primátor mesta Ján Blcháč a známa športovkyňa, biatlonistka, účastníčka troch zimných olympijských hier a ďalších svetových pretekov Marcela Pavkovčeková. O zbierku pre Nadáciu Výskum Rakoviny sa celý týždeň stará Informačné centrum Liptovský Mikuláš a študenti Evanjelického gymnázia.


Podujatia podporilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Žilinský samosprávny kraj.
Mediálny partner: www.teraz.sk.