Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kandidáti v Považskej Bystrici si budú žrebovať reklamné plochy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Na žrebovaní sa môžu zúčastniť všetky osoby a subjekty zaregistrované volebnou komisiou.

Považská Bystrica 28. septembra (TASR) – Kandidáti na primátora Považskej Bystrice, kandidáti na poslancov mestského zastupiteľstva a kandidáti na poslancov Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) si budú vo štvrtok (29. 9.) žrebovať plochy v meste na umiestnenie volebných plagátov. Radnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Plochy na umiestnenie predvolebných plagátov si môžu žrebovať zaregistrované politické strany, hnutia, koalície a nezávislí kandidáti sa budú žrebovať vo štvrtok o 14.00 h v zasadacej miestnosti č. 300 na mestskom úrade. Na žrebovaní sa môžu zúčastniť všetky osoby a subjekty zaregistrované volebnou komisiou.

O primátorský post v októbrových voľbách zabojujú v Považskej Bystrici riaditeľka občianskeho združenia Katarína Beranová (nezávislá), manažér reštauračného zariadenia Richard Gajdošík (Socialisti.sk), diplomat Maroš Chudovský (nezávislý), úradujúci primátor Karol Janas (Hlas-SD, Smer-SD, SNS).

Ďalšími kandidátmi sú stredoškolský učiteľ Marian Kňažko (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku), projektový koordinátor Milan Oršula (OĽANO, NOVA, Kresťanská únia, Zmena zdola, Za ľudí, Demokratická strana), právny asistent Mikuláš Prokop (nezávislý) a riaditeľ spoločnosti Jaroslav Ševčík (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti).

V Považskej Bystrici zaregistrovali tiež 95 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva, 22 z nich je nezávislých.