Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kandidatúru na post primátora Prešova ohlásil F. Oľha

Na archívnej snímke František Oľha. Foto: TASR/František Iván

Ako uviedol, vo svojom programe sa zameria aj na očistenie mesta od korupcie.

Prešov 29. apríla (TASR) - O post primátora mesta Prešov v jesenných komunálnych voľbách sa bude uchádzať František Oľha. Kandidovať bude za mimoparlamentnú stranu Šanca, ktorej je podpredsedom. TASR o tom informoval v piatok v tlačovej správe.

Občiansky aktivista, súkromný podnikateľ a mestský poslanec tvrdí, že sa zasadil o nový transparentný výber aplikácie na parkovaciu politiku, čím ušetril niekoľko stoviek tisíc eur mestu. Podal návrh na odpustenie daní za terasy počas pandémie a momentálne realizuje víziu prvého kresťanského komunitného centra v mestskej časti Šidlovec.

Kľúčovými bodmi jeho programu sú MHD zadarmo, nájomné byty pre mladé rodiny, desiatky kilometrov cyklotrás, nový multifunkčný športový areál s futbalovým štadiónom, živé a kultúrne mesto, lesoparky a ekologickejšie mesto.

"Zlé hospodárenie, dlžoby, rodinkárstvo, úplatky, mizerná občianska vybavenosť, katastrofálna starostlivosť o občanov a nulová podpora kultúry a športu sú stále realitou mesta," vyhlásil Oľha.

Je nespokojný, že takto funguje tretie najväčšie mesto na Slovensku, z ktorého preto odchádza medziročne najviac ľudí. "Nechcem to už viac tolerovať. Preto som sa rozhodol kandidovať na post primátora mesta Prešov," skonštatoval Oľha. Ako ďalej uviedol, vo svojom programe sa zameria aj na očistenie mesta od korupcie. V minulosti už poukázal na nekalé praktiky mesta.