Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Karanténna stanica vo Zvolene prijala pre mrazy opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Psy majú zateplené búdy a zabezpečili im aj drevitú vlnu.

Zvolen 8. februára (TASR) – V karanténnej stanici vo Zvolene, ktorá je v správe mesta Banská Bystrica, prijali pre aktuálne mrazivé počasie viacero opatrení. Pre TASR to v stredu uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že psy majú zateplené búdy a zabezpečili im aj drevitú vlnu. "V týchto dňoch im zároveň zamestnankyne karanténnej stanice dávajú teplý vývar z koží a kostí," spresnila. Podotkla, že akákoľvek pomoc od ľudí je vítaná. Podľa jej slov je však vždy potrebné dohodnúť sa priamo s pracovníčkami telefonicky alebo e-mailom.

Vlani si zo stanice záujemcovia osvojili či adoptovali celkom 32 psov. "Počas celého roka 2022 prešlo stanicou 44 zvierat. Všetky pochádzali z Banskej Bystrice a zo Zvolena," informoval TASR Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta Banská Bystrica.

Ako ďalej konštatoval, po pandémii sa vlani len pomaly začali rozbiehať prechádzky so psami. "Najviac návštevníkov v roku 2022 prišlo počas akcie Mikulášske venčenie. Vtedy sa podarilo vyvenčiť a vybehať všetky psíky, niektoré aj viackrát počas akcie," dodal. "Pomoc formou venčenia je vítaná neustále," pripomenul Strelec. Možnosťou je podľa neho aj dočasná opatera, samotná adopcia alebo kúpa kvalitných granúl či konzerv. V karanténnej stanici, ktorá sa nachádza vo zvolenskej časti Balkán, sú taktiež potrebné deky, posteľné obliečky, plachty, obojky, pevné vôdzky či drevo na búdy.