Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi chcú vybudovať denný stacionár pre seniorov

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Mestská časť už požiadala magistrát o zverenie pozemkov.

Bratislava 2. februára (TASR) – Bratislavská Karlova Ves plánuje začať výstavbu denného stacionára pre seniorov. Zariadenie bude stáť na mieste bývalej obvodnej policajnej stanice na Janotovej ulici.

"Chceme vybudovať zariadenie pre seniorov, lebo obyvateľstvo našej mestskej časti starne," potvrdil pre TASR prednosta miestneho úradu Bratislava - Karlova Ves Rastislav Velček. "Jednou z možností je práve vybudovanie denného stacionára, kde by bola zabezpečená denná starostlivosť o seniorov kvalifikovaným personálom," dodal. Mestská časť týmto spôsobom reaguje aj na podnety občanov, ktoré zazneli na verejnom zhromaždení v novembri 2012, týkajúcom sa priorít rozpočtu Karlovej Vsi na ďalšie roky.

S týmto zámerom odkúpila mestská časť od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAZP) Banská Bystrica budovu na Janotovej ulici. Jej premena na denný stacionár si však vyžiada výrazné stavebné zásahy. Budova je v zlom technickom stave. "Budeme ju musieť nechať preveriť statikom a zistiť, aké opatrenia musia byť vykonané na jej revitalizáciu," uviedol Velček. Mestská časť podľa jeho slov už požiadala magistrát o zverenie pozemkov pod touto budovou.

"Následným krokom bude vypracovanie konkrétneho projektu a vyčíslenie predpokladaných nákladov na výstavbu," povedal Velček a dodal, že o celkovej cene rekonštrukcie rozhodne verejná súťaž. K samotnej výstavbe by podľa neho malo dôjsť v roku 2014, závisieť to však bude od finančných možností mestskej časti. "Určite nechceme čerpať úver," povedal prednosta karlovoveského úradu, ktorý si vie predstaviť, že na investíciu sa použijú peniaze z predpokladaného prebytku hospodárenia mestskej časti.