Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Karlova Ves si zobrala miliónový úver na rekonštrukciu škôl i ciest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Úver schválili poslanci Karlovej Vsi na rokovaní miestneho zastupiteľstva v decembri 2021.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Vyše milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves prijala prostredníctvom bankového úveru, použije mestská časť na rekonštrukciu cestných komunikácií a školských objektov. Samospráva o tom TASR informovala v súvislosti s úverovou zmluvou na 1.072.000 eur, ktorá vo štvrtok (21. 4.) nadobudla platnosť. Kontrakt je zverejnený v centrálnom registri zmlúv.

"Finančné prostriedky investujeme do rekonštrukcií komunikácií na Perneckej, Púpavovej, Mokrohájskej ulici a na projektové dokumentácie v prípade komunikácie Vretenová a Sološnická," uviedol hovorca mestskej časti Branislav Heldes, ktorý konkretizoval aj použitie úverových zdrojov na obnovu školských zariadení.

"Pôjde o rekonštrukcie elektroinštalácie v materských školách na Adámiho a Borskej ulici i rozšírenie kapacít škôlky na Kolískovej ulici. Spojenú školu na Tilgnerovej ulici čaká rekonštrukcia elektroinštalácie a revitalizácia dvora a v ZŠ Karloveská pribudne nové multifunkčné ihrisko," priblížil Heldes účelové použitie prostriedkov.

Úver schválili poslanci Karlovej Vsi na rokovaní miestneho zastupiteľstva v decembri 2021.