Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Karlova Ves opraví výtlky na 23 kilometroch miestnych komunikácií

Foto: TASR/Michal Svítok

Opravovať sa budú najskôr najkritickejšie miesta, kde je výtlkov najviac, resp. sú pre vodičov najnebezpečnejšie.

Bratislava 30. marca (TASR) – Bratislavská Karlova Ves dá na opravy výtlkov z rozpočtu mestskej časti minimálne 20.000 eur. O súčinnosť pri zmapovaní úsekov, ktoré je potrebné po zime opraviť, požiadala samospráva aj obyvateľov mestskej časti.

Tí môžu výtlky na cestách v okolí svojho bydliska nahlásiť referátu dopravy a cestného hospodárstva karlovoveského miestneho úradu a to písomne, telefonicky i prostredníctvom webovej stránky mestskej časti. "Nahlásené výtlky zaraďujeme do zoznamu pripravovaných opráv. V prípade, že daná cesta nespadá do našej správy, na podnet upozorníme Magistrát hlavného mesta," uviedol prednosta mestskej časti Rastislav Velček.

Občania majú možnosť výtlky nahlasovať už od polovice marca. Velček predpokladá, že zoznam výtlkov sa bude vzhľadom na pretrvávajúce nepriaznivé počasie ešte dopĺňať. Mestská časť bude opravovať výtlky na 23 kilometroch komunikácií III. a IV. triedy, ktoré sú v správe mestskej časti. "Po veľkonočných sviatkoch uzavrieme verejnú súťaž na dodávateľa opráv komunikácií, pričom k samotnej oprave pristúpime ihneď ako to bude technologicky možné, aby opravený výtlk aj niečo vydržal," informovala Velček.

Opravovať sa budú najskôr najkritickejšie miesta, kde je výtlkov najviac, resp. sú pre vodičov najnebezpečnejšie. "Celková suma opráv sa v tejto chvíli nedá presne vyšpecifikovať, sme však pripravení preinvestovať minimálne 20.000 eur bez DPH," dodal Velček.