Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Karlova Ves získala z nórskych grantov 1,4 mil.eur na adaptačné zmeny

Na snímke starostka mestskej časti Bratislava - Karlova Ves Dana Čahojová, archívne foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Z dotačných prostriedkov bude môcť samospráva čerpať aj pri projekte zelenej revitalizácie a adaptačných opatrení v areáli Spojenej školy na Tilgnerovej ulici a Spojenej školy sv. Františka z Assisi.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Karlovej Vsi sa podarilo získať z nórskych fondov a štátneho rozpočtu SR 1,4 milióna eur na realizáciu klimatického akčného plánu pre mestskú časť. "Prostriedky využijeme na hĺbkovú zelenú obnovu Materskej školy na Kolískovej ulici a Základnej školy Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici, rovnako tak na doplnenie množstva zelene na verejných priestranstvách," uviedla o cieľoch využitia grantu pri zmierňovaní dosahov klimatických zmien starostka bratislavskej mestskej časti Dana Čahojová.

"Na projekt tohto charakteru a rozsahu by sme nikdy nemali dostatok finančných prostriedkov. Vždy dostanú prednosť investície do chodníkov, schodísk, školských jedální a podobne, ktorých je nekonečný rad. Táto finančná injekcia nám pomôže realizovať projekty, ktoré sa netýkajú len dvoch školských budov, ale aj obyvateľov širšieho okolia na Dlhých dieloch, napríklad významného parku Kaskády," dodala starostka.

Z dotačných prostriedkov bude môcť samospráva čerpať aj pri projekte zelenej revitalizácie a adaptačných opatrení v areáli Spojenej školy na Tilgnerovej ulici a Spojenej školy sv. Františka z Assisi.