Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Karloveská knižnica má nové vedenie, šéfkou bude Nagyová-Džerengová

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová uviedla, že nová riaditeľka nie je pre obyvateľov mestskej časti neznámou.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Novou šéfkou knižnice v bratislavskej Karlovej Vsi bude od 1. októbra spisovateľka Petra Nagyová-Džerengová. Jej cieľom je ďalej budovať komunitný priestor pre všetkých obyvateľov tejto mestskej časti. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

"Keďže verím, že čítanie kníh robí človeka lepším, mojím hlavným zámerom je posilniť spoluprácu s miestnymi škôlkami a školami a vybudovať čitateľský návyk už u tých najmenších," vyhlásila Nagyová-Džerengová, ktorá uspela v konkurencii viacerých uchádzačov.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová uviedla, že nová riaditeľka nie je pre obyvateľov mestskej časti neznámou. "V minulosti sa aktívne angažovala aj v komunálnej politike a karloveská knižnica bola už vtedy jej srdcovou záležitosťou. Medzičasom sa ale mnoho zmenilo. Kredit našej inštitúcie vzrástol a nielen to. Po dlhých rokoch nezáujmu sa úspešne podarilo naštartovať proces rekonštrukcie," podotkla starostka.

Hovorca spresnil, že Nagyová-Džerengová v roku 2010 vstúpila do komunálnej politiky, osem rokov bola poslankyňou miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava-Karlova Ves. V rokoch 2011 - 2014 zastávala post viceprimátorky Bratislavy. V rokoch 2013 - 2020 bola spolumajiteľkou vydavateľstva pre deti a mládež Verbarium.