Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Karpatská nadácia má 20 rokov

Prezentácia nového loga Foto: Karpatská nadácia

Počas tohto obdobia podporila celkovo 422 projektov sumou 1.866. 311 eur.

Košice 6. júna (TASR) – Karpatská nadácia pôsobiaca na východnom Slovensku si aktuálne pripomína 20 rokov od svojho založenia. Počas tohto obdobia podporila celkovo 422 projektov sumou 1.866.311 eur. Informovala o tom riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

Nadácia poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východe krajiny. Realizuje aj vlastné projekty a angažuje sa v téme rozvoja darcovstva, zmierňovania sociálnej chudoby a v téme spoločenskej zodpovednosti firiem.

Poskytnuté peniaze obohatené o vlastné finančné aj nefinančné vklady podporených organizácií a samospráv predstavujú podľa Dittel obrovskú investíciu do východného Slovenska. "Podporené projekty zároveň mobilizujú miestnych obyvateľov, aby riešili miestne problémy svojimi silami a učili sa pri tom spolupracovať," uviedla ďalej.

Slávnostná recepcia nadácie s pozvanými darcami, podporovateľmi, spolupracujúcimi organizáciami, dobrovoľníkmi a priateľmi sa konala vo štvrtok 5. júna v Košiciach. Čestnými hosťami boli veľvyslanec USA v SR Theodore Sedgwick a štátny tajomník Ministerstva financií SR Vazil Hudák, bývalý predseda a v súčasnosti čestný člen správnej rady nadácie.

"Bez neziskových organizácií nemôže otvorená a demokratická spoločnosť plnohodnotne fungovať," uviedol veľvyslanec Sedgwick, ktorý ocenil pôsobenie a výsledky Karpatskej nadácie.

Na recepcii ocenili 12 najdôležitejších podporovateľov nadácie a predstavili nové logo organizácie.