Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Karta Levičana zľavami podporí turistický ruch v regióne

Prvé karty budú distribuované 15. mája tohto roka a určené sú pre obyvateľov i návštevníkov mesta. "Pripravili sme dva druhy kariet.

Levice 11. mája (TASR) - Spoločnosť Spolefekt s.r.o. v spolupráci s Mestom Levice realizuje projekt Karta Levičana. Prvé karty budú distribuované 15. mája tohto roka a určené sú pre obyvateľov i návštevníkov mesta. "Pripravili sme dva druhy kariet. Kartu Levičana budú mať k dispozícii obyvatelia mesta. Kartu Levičana - Turistickú kartu budú môcť poskytovať len ubytovacie zariadenia pre návštevníkov, ktorí sa ubytujú v niektorom z ubytovacích zariadení v Leviciach a okolí. Turistickú kartu môžu návštevníci využívať počas svojho pobytu v levickom regióne," uviedol Peter Pagáč, konzultant vernostných programov portálu vyhodykariet.sk. Projekt Karta Levičana pripravujú realizátori od roku 2011. Po prieskume trhu a záujmu o tento druh karty, vytvorení grafického návrhu a právneho zabezpečenia fungovania projektu vytvorili distribučné kanály pre dostupnosť kariet. Cena jednej karty bude 6,90 eura. Ubytovacie zariadenia budú turistické karty zapožičiavať svojim klientom a táto služba bude jedným z prostriedkov na podporu cestovného ruchu v regióne. V Leviciach a okolí žije v súčasnosti približne 250.000 obyvateľov.

Karta Levičana bude zaradená do vernostného programu Výhodykariet.sk. Tento program sa bude skladať z viacerých regionálnych kariet v rôznych mestách na Slovensku, ktoré Spolefekt pripravuje. Jednotlivé karty zaradené do vernostného programu sa budú vzájomne podporovať, čiže umožnia ich majiteľom využívať rôzne zľavy vo všetkých mestách zaradených do programu. "Karta Levičana je prvou zrealizovanou kartou, do konca tohto roka by mali pribudnúť ďalšie mestá." Podľa Petra Pagáča až 80 percent oslovených partnerov malo záujem zapojiť sa do projektu. Od 15. mája budú môcť držitelia kariet využívať rôzne zľavy či výhody v zhruba 50 prevádzkach.

Cieľom projektu je poskytnúť držiteľom karty do 200 zliav a výhod v priebehu jedného roka. Na webovej stránke vyhodykariet.sk budú pravidelne zobrazené a aktualizované údaje obsahujúce názov, text, hodnotu a kontaktné informácie na poskytovateľa zľavy. Všetky poskytované zľavy a výhody bude môcť využívať aj dočasný držiteľ turistickej Karty Levičana. "Očakávame, že tento druh karty, ktorá poskytne turistom zľavy napríklad na vstup do múzeí, na kúpalisko Margita-Ilona či rôzne zľavy v obchodoch či na športoviskách, prispeje k zatraktívneniu regiónu a podpore cestovného ruchu," konštatoval Pagáč.