Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Každý zamestnanec BSK je povinný nahlásiť miesto svojej dovolenky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Uviedla to riaditeľka Úradu Bratislavského samosprávneho kraja Patrícia Mešťan.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Každý zamestnanec Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je povinný hlásiť svojmu nadriadenému miesto, kde trávi dovolenku. Ak strávi dovolenku v zahraničí, tak po návrate bude počas 10 dní pracovať z domu. Uviedla to riaditeľka Úradu BSK Patrícia Mešťan. Upozorňuje aj na pravidelné vetrania kancelárskych priestorov, nosenie rúšok v interiéroch, dodržanie sociálnych odstupov a časté umývanie a dezinfekciu rúk.

Predseda BSK Juraj Droba hovorí, že samosprávny kraj aj cez leto sleduje epidemiologickú situáciu a koná proaktívne. Pripomenul, že začiatkom júla sprísnili v krajských zariadeniach sociálnych služieb hygienické aj protiepidemické opatrenia.

Stredné školy v Bratislavskom kraji sú podľa Drobu pripravené vrátiť sa do vyučovacieho procesu. Ministerstvo školstva pripravilo aj manuál, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky počas pandémie. Zelená fáza predstavuje stav, kedy škola nemá žiadneho pozitívneho žiaka alebo pedagóga. V oranžovej fáze je už v škole niekto podozrivý. Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade niekoľkých potvrdených prípadov u žiakov alebo pedagóga, priblížila hovorkyňa kraja Lucia Forman.

"Školy v zelenej fáze budú fungovať v štandardnom režime. Tie, v ktorých sa objaví podozrenie, budú musieť dodržiavať prísnejšie hygienické opatrenia. Žiaci zo škôl s červeným označením sa budú vzdelávať dištančne," povedala Forman.