Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na nádvorí Kežmarského hradu sa uskutoční Festival za €uro

Na archívnej snímke nádvorie Kežmarského hradu. Foto: TASR/Adriana Hudecová

V kultúrnom programe od 13:00 postupne vystúpia viacerí hudobníci a tanečníci z Kežmarku a blízkeho okolia.

Kežmarok 2. júla (TASR) – Na nádvorí Kežmarského hradu sa 11. júla uskutoční jednodňové podujatie s názvom Festival za €uro. Obyvateľom a návštevníkom mesta má aspoň sčasti pripomenúť festival Európske ľudové remeslo, ktorý tento rok zrušili v rámci opatrení súvisiacich s novým koronavírusom. TASR o tom informoval Boris Švirloch z Mestského kultúrneho strediska Kežmarok.

„V stánkoch na nádvorí už od 10:00 svoju prácu a výrobky predstaví niekoľko miestnych a regionálnych remeselníkov, ale aj študenti Spojenej strednej školy na Bielej vode v Kežmarku. Pred vstupom do hradu pripraví Mestský športový klub pre deti rôzne športové súťaže, chýbať nebudú ani ďalšie zábavné atrakcie,“ uviedol Švirloch.

Priblížil, že v kultúrnom programe od 13:00 postupne vystúpia viacerí hudobníci a tanečníci z Kežmarku a blízkeho okolia. Program otvorí známy multiinštrumentalista Michal Smetanka, po ňom sa na pódiu hradného nádvoria vystriedajú detský folklórny súbor Goralik, tanečná skupina Brilant, tanečno-športové centrum Tempo, ľudová hudba Zvonárka z Ľubice, Sestry Uhlárové, detský folklórny súbor Maguráčik, tanečno-divadelná skupina Alimah Fusion a Divadlo alchýmie v Poprade, rómska tanečná skupina Deti Kesaj a folklórny súbor Magurák.

Švirloch doplnil, že podujatie vo večerných hodinách vyvrcholí vystúpením tanečníkov legendárneho kežmarského folklórneho súboru Magura a Ľudovej hudby Magura.