Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Nemocničný tím zaočkoval cez víkend ľudí v dvoch kežmarských obciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na štyroch oddeleniach sa kežmarskí zdravotníci aktuálne starajú o 32 pacientov s ochorením COVID-19.

Kežmarok 7. decembra (TASR) – Výjazdový tím kežmarskej nemocnice zaočkoval počas uplynulého víkendu v obciach Výborná a Matiašovce 366 ľudí. "Minulý týždeň sme spoločne vo vakcinačnom centre a s mobilnou očkovacou jednotkou podali 888 dávok vakcín. V mesiaci december sprístupňujeme viac dní, počas ktorých sa budú môcť prísť zaočkovať neregistrovaní záujemcovia," uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť nemocnice v Kežmarku Anna Rybková.

Vo vakcinačnom centre sa minulý týždeň podalo 522 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Štyri špeciálne dni vyčlenila nemocnica pre neregistrovaných záujemcov o očkovanie. Tí si môžu prísť pre dávku vakcíny tento týždeň vo štvrtok (9. 12.) a v piatok (10. 12.), na budúci týždeň vo štvrtok (16. 12.), a tiež 20. decembra.

Na štyroch oddeleniach sa kežmarskí zdravotníci aktuálne starajú o 32 pacientov s ochorením COVID-19. "Z toho 27 je na kyslíkových lôžkach, jeden potrebuje tzv. high flow a štyria podporu umelej pľúcnej ventilácie. Zo všetkých hospitalizovaných sú iba štyria pacienti zaočkovaní," upozornila námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Lýdia Wikarská.

V mobilnom odberovom mieste nemocnice sa počas minulého týždňa vykonalo 1255 antigénových testov, ktorých pozitivita dosiahla šesť percent. Je to o 3,6 percenta menej ako týždeň predtým. PCR testov sa vykonalo 635 a pozitivita predstavovala 23,62 percenta.