Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Stromy z vianočného lesa Kežmarok na jar vysadí v lesoparku

Ilustračná foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slávnostné spustenie vianočného osvetlenia primátorom a Mikulášom avizuje samospráva v prípade, že to pandemická situácia a s ňou súvisiace opatrenia dovolia, na 5. decembra.

Kežmarok 23. novembra (TASR) – Živé stromčeky v kvetináčoch pred budovou Mestského úradu v Kežmarku sa v nasledujúcich dňoch premenia na "vianočný les". Súčasť tohtoročnej vianočnej výzdoby, ktorej osvetlenie plánujú v meste spustiť 5. decembra, má na jar putovať do lesoparku. TASR o tom informovala tlačová hovorkyňa mesta Barbora Sosková.

"Deti miestnych materských a základných škôl vyzdobia vlastnoručne vyrobenými ozdobami živé stromčeky v kvetináčoch pred radnicou, s ktorých výsadbou na jar v lesoparku pomôžu kežmarskí školáci," priblížila s tým, že ústredným vianočným stromčekom v meste bude aj tento rok jestvujúca 14-metrová jedľa srienistá stojaca na námestí.

Súčasťou vianočnej výzdoby tiež budú hviezdy, padajúce kométy, snehuliak, svietiaca fontána i adventný veniec. Prvú adventnú sviečku na ňom v nedeľu 28. novembra rozsvieti primátor mesta Ján Ferenčák. "Svetelný betlehem nájdu obyvatelia a návštevníci mesta v parku oproti červenému kostolu," doplnila Sosková.

Slávnostné spustenie vianočného osvetlenia primátorom a Mikulášom avizuje samospráva v prípade, že to pandemická situácia a s ňou súvisiace opatrenia dovolia, na 5. decembra. "Nasledovať bude okružná jazda mestom na rozprávkovom koči ťahanom konským záprahom, odkiaľ Mikuláš pozdraví deti," uzavrela Sosková.