Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Kežmarok ušetril v minulom roku viac ako 980.000 eur

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Kežmarok sa aj v budúcnosti plánuje zameriavať na podporu rozvoja konkurencieschopnosti, podporu inovacii a cestovneho ruchu a zlepsenie ekosystemovych sluzieb.

Kežmarok 23. júna (TASR) - Mesto Kežmarok ušetrilo v minulom roku 985.163,37 eura. Peniaze by chcelo použiť na ďalší rozvoj mesta. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Sosková. Ako povedala, prebytok hospodárenia bol súčasťou záverečného účtu mesta, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo na svojom júnovom zasadnutí.

Peniaze samospráva plánuje využiť na financovanie investičných projektov v oblastiach mestskej infraštruktúry, školstva, rozvoja športu či rekonštrukcie historických mestských budov. Medzi nimi je ukončenie výstavby kompostárne, centra integrovanej zdravotnej starostlivosti, rekonštrukcia reduty a prestavba mestskej tržnice na regionálnu, ktorých odovzdanie na užívanie je podľa Soskovej naplánované na najbližšie mesiace.

"Napriek ťažkej dobe, ktorej sme čelili v minulom roku, máme mesto nastavené ekonomicky zdravo a máme reálne finančné zdroje, ktoré môžeme posúvať ďalej. Financie, ktoré sa nám podarilo ušetriť vďaka zvýšenej efektivite vo fungovaní samosprávy a prijatým opatreniam, by sme chceli využiť na rozvojové projekty mesta," uviedol primátor mesta Ján Ferenčák.

Ako ďalej povedala Sosková, finančnú rezervu samospráva vytvorila napriek obmedzeniam súvisiacim s pandémiou zapricinenou ochorením COVID-19 či rastom spotreby a cien energii a pohonnych látok. Kapitalove vydavky boli v roku 2021 spolu 7.863.864,79 eura.

Kežmarok sa aj v budúcnosti plánuje zameriavať na podporu rozvoja konkurencieschopnosti, podporu inovacii a cestovneho ruchu a zlepsenie ekosystemovych sluzieb.