Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Výmena rozvodov na kežmarskom sídlisku Sever pokračuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Pavelek

Hovorkyňa miestnej samosprávy Zuzana Šlosárová informovala, že v zemi sú 45-ročné rozvody, ktoré dosiahli svoju životnosť a musia ich vymeniť.

Kežmarok 24. mája (TASR) – Spoločnosť Spravbytherm s.r.o. bude v mesiacoch máj až júl pokračovať vo výmene rozvodov pre ústredné kúrenie a pre teplú vodu na sídlisku Sever v Kežmarku. Hovorkyňa miestnej samosprávy Zuzana Šlosárová informovala, že v zemi sú 45-ročné rozvody, ktoré dosiahli svoju životnosť a musia ich vymeniť.

„Tie staré rozvody plánujú zameniť za vysokokvalitné predizolované plastové potrubie. Práce sú momentálne v dvojmesačnom predstihu. Kežmarčania však musia počítať s obmedzeniami,“ upozornila hovorkyňa s tým, že odstávka teplej úžitkovej vody je naplánovaná na jún a bude trvať dva týždne. Presný termín sa občania dozvedia v predstihu.

Spravbytherm je mestskou spoločnosťou so 100-percentným podielom kežmarskej samosprávy a zabezpečuje pre občanov výrobu a dodávku tepla, správu bytových a nebytových priestorov. Je nástupcom príspevkovej organizácie Mestský podnik bytového hospodárstva. „Teplo na ústredné vykurovanie a teplú úžitkovú vodu dodáva do približne 3.400 bytov,“ doplnila Šlosárová s tým, že investíciu na výmenu rozvodov si Spravbytherm hradí z vlastných zdrojov a pohybuje sa vo výške 400.000 eur.