Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Kežmarku schválili prenájom priestorov polikliniky pre lekárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Ako informovala radnica, do Kežmarku tak prídu lekári so špecializáciou.

Kežmarok 9. mája (TASR) - Prenájom priestorov v novom Centre integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) v Kežmarku schválilo mestské zastupiteľstvo pre šiestich poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. „Hlavným cieľom novej polikliniky je poskytovanie komplexnej zdravotnej starostlivosti a jej sprístupnenie pre ľudí na jednom mieste zohľadňujúc spádovosť regiónu a dostupnosť služieb,“ uviedol primátor mesta Ján Ferenčák. V najbližšej dobe je podľa neho v pláne slávnostné otvorenie CIZS spojené s prehliadkou priestorov.

Ako informovala radnica, do Kežmarku tak prídu lekári so špecializáciou - všeobecná zdravotná starostlivosť pre deti a dorast, oftalmológia, otorinolaryngológia, radiológia, ako aj dvaja odborníci na vnútorné lekárstvo.

MsZ na piatkovom zasadnutí (6. 5.) zároveň neschválilo možnosť prenájmu bufetu na mestskom letnom kúpalisku, čím podľa radnice ohrozilo jeho sprevádzkovanie. Pôjde už o piatu sezónu kúpaliska. Minulý rok ho navštívilo takmer 13.000 ľudí. Celkovo bolo otvorené 50 dní a zatvorené 12 dní pre nepriaznivé počasie.

V úvode zasadania primátor predstavil Jozefa Matiu ako nového viceprimátora mesta.